Карактеристики

Карактеристики

Зголемете ја навиката за штедење на вашето дете, отворете детски депозит и запознајте ја Банката со идните клиенти.

Со дополнителни уплати на депозитот создадете посигурна и среќна иднина за вашето дете.

  • Минимален износ на вложување: 1.000 МКД / 20 ЕУР
  • Метод на пресметка на камата : пропорционален метод (28/31-365/366)
  • Начин на исплата на камата: на крај на период на орочување
  • Тип на каматна стапка: Фиксна
  • Реорочување: При доспевање депозитот автоматски се реорочува односно согласно договорот
  • Делумно повлекување на средствата: Не е дозволено  пред истекот на периодот на орочување
  • Дополнителни уплати: На депозитот може да се вршат дополнителни уплати пред истекот на датумот на доспевање
  • Предвремено раскинување: При предвремено раскинување на депозитот Банката пресметува камата по видување според одлуката за каматни стапки на Банката.

Промените на депозитите можете во секое време да ги следите преку електронско банкарство.

Доколку сé уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од нашето семејство.

За дополнителни информации контактирајте не на:

мејл адреса: depostis@halkbank.mk

 

Каматни стапки

Каматни стапки

Детско штедење

НОМИНАЛНИ ГОДИШНИ КАМАТНИ СТАПКИ ОД 30.04.2019 ГОДИНА

Рок на депозитот  МКД    ЕУР   
25 месеци     1.90%     1.10%    
36 месеци     2.10%     1.30%    
48 месеци     2.40%     1.70%    
60 месеци     2.70%     1.90%    


Бидете информирани за

КРЕДИТ СО ДЕПОЗИТ

Земи
Кредит со депозит

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.